Άσκηση

Ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ενισχύει την προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς ενισχύεται η λειτουργία του μεταβολισμού. Άλλωστε, η γυμναστική είναι αναπόσπαστο στοιχείο του υγιεινού τρόπου ζωής συντελώντας στην υγεία και την ευεξία.

Η LifeSmile σχεδιάζει και υλοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα άσκησης, απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της καθημερινότητας και της προσωπικότητας του καθενός. Τα προγράμματα παρέχονται στο Private Workout Kolonaki by LifeSmile, κατ’ οίκον υπό την επίβλεψη personal trainer και διαδικτυακά ώστε να τα εφαρμόσετε στον χρόνο και τόπο της προτίμησή σας και υπό τις οδηγίες του δικού σας trainer.

Τα προγράμματα άσκησης της LifeSmile έχουν ως στόχο την:

Βελτίωση του μυϊκού συστήματος

Η αύξηση της μυϊκής μάζας διατηρεί τον μεταβολισμό σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας, αποτρέποντας την εκδήλωση παχυσαρκίας και παθολογικών καταστάσεων που συνδέονται με αυτήν, όπως διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταβολικό σύνδρομο, κ.α. Η αύξηση ή διατήρηση του μυϊκού ιστού επιβαρύνει λιγότερο τον σκελετό και κυρίως την σπονδυλική στήλη και τα οστά της λεκάνης και αποτρέπονται τυχόν τραυματισμοί. Μέσα από έναν συνδυασμό ασκήσεων που ταιριάζει στον σωματότυπο σας, μπορείτε να βελτιώσετε ή να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα και παράλληλα να αποκτήσετε το ιδανικό σωματικό βάρος

Βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος

Η συστηματική σωματική άσκηση είναι αποδεδειγμένο ότι μειώνει την εμφάνιση υπέρτασης αλλά και καρδιαγγειακών επεισοδίων. Κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης ο καρδιακός μυς ενός αθλητή φτάνει τους 50 παλμούς ανά λεπτό, ενώ  στον μέσο άνθρωπο η συχνότητα είναι 70 παλμοί ανά λεπτό. Η άσκηση, λοιπόν, βοηθά στην προστασία της καρδιάς και αποτρέπει την φθορά της σε βάθος χρόνου. Ο συνδυασμός ασκήσεων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος, παράλληλα με ένα πρόγραμμα διατροφής, μπορούν να συντελέσουν στην απώλεια βάρους και στην βελτίωση της σωματικής υγείας.

Βελτίωση της ψυχολογίας και της σεξουαλικής δραστηριότητας

Η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα άσκησης είναι γεγονός ότι συντελεί σε βελτίωση της ψυχικής διάθεσης, λόγω της μείωσης του άγχους και της έκκρισης ορμονών που συντελούν στο αίσθημα της ευεξίας. Επιπλέον, η συστηματική σωματική άσκηση είναι αποδεδειγμένο ότι συντελεί στη διατήρηση της σεξουαλικής λειτουργικότητας για περισσότερα χρόνια, καθώς αποτρέπεται η συσσώρευση περιττών κιλών και τα σωματικά προβλήματα που αυτά συνεπάγονται. Μέσα από τα εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής της LifeSmile μπορείτε, λοιπόν, να διατηρήσετε ή να αποκτήσετε το σώμα που θέλετε για να αισθάνεστε ωραία με την εξωτερική σας εμφάνιση και να νιώθετε ελκυστικοί.

Μείωση της γήρανσης του δέρματος

Η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσιολογική διαδικασία που καθορίζεται από γονιδιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα σταδιακά αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινότητας. Η άσκηση είναι αποδεδειγμένο ότι επιβραδύνει τη γήρανσης του σώματος και του δέρματος, χαρίζοντας σας σφρίγος και ευεξία.

Ενεργοποίηση του μεταβολισμού και η εξισορρόπηση του σωματικού βάρους

Η άσκηση, συνδυαστικά πάντα με την βέλτιστη διατροφή, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για την διατήρηση ή την ενεργοποίηση του μεταβολισμού ώστε να αποτρέπεται η συσσώρευση βάρους και να εκτελούνται σωστά βασικές σωματικές λειτουργίες, όπως ο καρδιακός παλμός, η αναπνοή και η κυκλοφορία του αίματος.

Αύξηση της αντοχής

Η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (VO2max) είναι ο σημαντικότερος δείκτης σωματικής αντοχής και αποτελεί ένδειξη της ικανότητας κατανάλωσης οξυγόνου κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης. Η κατανάλωση οξυγόνου αυξάνει όσο αυξάνεται η ένταση και η διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά αγγίζει ένα μέγιστο όριο και σταθεροποιείται. Το σημείο αυτό αντιστοιχεί στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου. Η άσκηση συντελεί στη συνεχή βελτίωση των τιμών της VO2max και άρα στην αύξηση της σωματικής αντοχής.