Διατροφή

Η LifeSmile σχεδιάζει και υλοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για:

Απώλεια, αύξηση ή συντήρηση σωματικού βάρους

Η διατήρηση, αύξηση ή απώλεια βάρους είναι απόρροια πολύπλοκων βιολογικών διεργασιών. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο στόχος, πρέπει να επιτυγχάνεται αρμονία μεταξύ των προσλαμβανόμενων θρεπτικών συστατικών και των καταναλισκόμενων θερμίδων, με σταθερή μυϊκή μάζα και μεταβολισμό. Το πρόγραμμα διατροφής δομείται βάσει των γευστικών προτιμήσεων και του τρόπου ζωής σας, ώστε να είναι εύκολη η εφαρμογή του. Στόχος της LifeSmile είναι τόσο κατά τη διάρκεια της διατροφικής παρέμβασης όσο και μετά το τέλος του προγράμματος να διατηρήσετε το σωματικό βάρος που θέλετε, ακολουθώντας πάντα μια υγιεινή και ευχάριστη διατροφή.

Εναλλακτική διατροφή (νηστεία, χορτοφαγία, ολική χορτοφαγία, ωμοφαγία, κ.α.)

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, είτε λόγω θρησκευτικών ή κοινωνικών πεποιθήσεων, είτε για καλύτερη υγεία, αποκλείουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή δια βίου κάποιες τροφές από την καθημερινότητά τους και τα αντικαθιστούν με άλλες. Η LifeSmile, έχοντας στο επίκεντρο της τις διατροφικές ιδιαιτερότητες του καθενός σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής ώστε να προσλαμβάνετε πάντα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας τηρώντας πιστά την εναλλακτική διατροφή που έχετε επιλέξει ως στάση ζωής.

Για εφήβους

Η εφηβεία είναι μια από τις περιόδους «σταθμός» στη ζωή του ανθρώπου. Κατά τη διάρκειά της, μέσα από περίπλοκες βιολογικές και ψυχολογικές διαδικασίες, τίθενται οι βάσεις για την υπόλοιπη ζωή. Η σωστή διατροφική συμπεριφορά μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να αποκτήσουν το σωστό σωματικό βάρος ανάλογα με τον σωματότυπο τους. Η LifeSmile σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα διατροφής ειδικά σχεδιασμένα για την εφηβεία, χωρίς το παιδί να χάνει τη χαρά της γευστικής απόλαυσης.

Για ενήλικες

Η ενήλικη ζωή, ειδικά τη σύγχρονη εποχή, είναι γεμάτη σωματικές και ψυχικές προκλήσεις. Η διατροφή πρέπει πάντα να καλύπτει τις σωματικές απαιτήσεις που χρειάζονται οι ενήλικοι για να ανταποκρίνονται στις οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις τους. Η LifeSmile σχεδιάζει προγράμματα διατροφής που καλύπτουν τις καθημερινές απαιτήσεις κάθε ατόμου παραγωγικής ηλικίας, χωρίς πείνα, στερήσεις και περιορισμούς.

Για την Τρίτη Ηλικία

Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, εκτός από αλλαγές στο σώμα επιφέρει και μεταβολές στη διατροφή. Κάποιες μπορεί να είναι ελάσσονος σημασίας , όπως η επιβράδυνση του μεταβολισμού, η κατακράτηση υγρών, και άλλες μείζονος σημασίας, όπως η δυσκοιλιότητα, ο περιορισμός της κινητικότητας και η δυσκολία μάσησης και κατάποσης. Όλες όμως αυτές οι αλλαγές έχουν καθοριστική επίδραση στο σωματικό βάρος και την συνολική υγεία των ηλικιωμένων ατόμων. Η LifeSmile δημιουργεί προγράμματα διατροφής που ταιριάζουν απολύτως στις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας με γνώμονα την υγεία και την ευεξία.

Για την Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι μια περίοδος κομβικής σημασίας για την υγεία της γυναίκας. Ο μεταβολισμός επιβραδύνει, με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους, ακόμα και χωρίς μεταβολή των διατροφικών συνηθειών. Η LifeSmile μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη συσσώρευση περιττών κιλών ή να χάσετε βάρος που πήρατε κατά την εμμηνόπαυση, μέσα από διατροφικά προγράμματα που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να είστε υγιείς και ευτυχισμένες.

Κατά την διάρεια και μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια επίπονη σωματική και ψυχολογική διαδικασία. Η απεξάρτηση από τη νικοτίνη επιφέρει αλλαγές στον μεταβολισμό αλλά και τις διατροφικές συνήθειες. Η LifeSmile γίνεται ο σύμμαχός σας στην διαδικασία διακοπής του καπνίσματος. Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής και nutrition coaching μπορείτε να βγάλετε το τσιγάρο από την καθημερινότητά σας χωρίς να πάρετε βάρος και να στερηθείτε τη χαρά της γευστικής απόλαυσης.

Για την περίοδος της κύησης και της λοχείας

Η διατροφή της γυναίκας κατά τη διάρκεια της κύησης παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο για την ίδια, όσο και για την ανάπτυξη του εμβρύου. Επίσης οι σωστές διατροφικές επιλογές αποτρέπουν την εμφάνιση παθολογικών καταστάσεων, όπως ο διαβήτης κύησης και η προεκλαμψία. Η LifeSmile σχεδιάζει εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής ειδικά για την περίοδο της κύησης αλλά και της λοχείας, ώστε να χάσετε βάρος πριν την εγκυμοσύνη, να τρέφεστε σωστά εσείς και το έμβρυο, να αποφευχθεί η υπερβολική συσσώρευση κιλών κατά την κύηση και να επανέλθει το σώμα σας γρήγορα μετά τον τοκετό.

Για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Οι θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι συχνά χρονοβόρες και απαιτητικές διαδικασίες για την ψυχή και το σώμα. Το ζευγάρι καλείται να κάνει αλλαγές στην καθημερινότητά του ώστε η θεραπεία να επιτύχει τον πολυπόθητο στόχο της επιτυχούς κύησης. Ωστόσο, η φαρμακευτική αγωγή για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή έχει διαπιστωθεί ότι επιφέρει αλλαγές στον μεταβολισμό, το σωματικό βάρος και την διάθεση. Παράλληλα έχει τεκμηριωθεί ότι η διατροφή μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των ποσοστών επιτυχίας ενός κύκλου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η LifeSmile σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για την περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας σας να γίνετε γονείς.