Υγεία

Η LifeSmile σχεδιάζει και υλοποιεί εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για:

Για αποκατάσταση μετά από απώλεια μυϊκής μάζας

Μετά από παρατεταμένη ασθένεια, ενδεχομένως λόγω ακινησίας να έχει απολεσθεί μέρος της μυϊκής μάζας του σώματος. Αυτό έχει ως συνέπεια περιορισμό της σωματικής κινητικότητας και επιβράδυνση του μεταβολισμού. Η αποκατάσταση της μυϊκής μάζας είναι σημαντική για την φυσιολογική σωματική λειτουργία και την αποφυγή της συσσώρευσης λίπους. Η LifeSmile σχεδιάζει προγράμματα διατροφής για αποκατάσταση και διατήρηση της μυϊκής μάζας, συνδυαστικά με ασκήσεις και κινησιοθεραπεία για ταχύτερη ανάρρωση μετά από χρόνιες ή παροδικές παθολογικές καταστάσεις.

Για μεταβολικά-ορμονικά προβλήματα

Ο μεταβολισμός επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, η εμμηνόπαυση και η αυξομείωση της μυϊκής μάζας, μεταξύ άλλων. Η διατάραξη της φυσιολογικής λειτουργίας του μεταβολισμού έχει ως συνέπεια την αύξηση του σωματικού βάρους, ακόμα και χωρίς μεταβολή των διατροφικών συνηθειών, καθώς και δυσκολία απώλειας των περιττών κιλών, παρά τη μείωση των ποσοτήτων τροφής που καταναλώνετε. Η LifeSmile σας βοηθά να εντοπίσετε την αιτία της επιβράδυνσης του μεταβολισμού και αν απαιτείται ιατρική παρέμβαση, ενώ μέσα από ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης να χάσετε βάρος ή να μην συσσωρεύσετε περιττά.

Για την διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη και του διαβήτη κύησης

Ο διαβήτης τύπου 2 ή διαβήτης των ενηλίκων τείνει να λάβει διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας, λόγω των ανθυγιεινών διατροφικών επιλογών και την καθιστική ζωή. Αυξητική τάση παρουσιάζει ο διαβήτης κύησης, δηλαδή η αύξηση των τιμών του σακχάρου του αίματος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης με δυσμενείς συνέπειες για την μητέρα και το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Η LifeSmile καταρτίζει προγράμματα διατροφής και άσκησης που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της φαρμακευτικής αγωγής για τον διαβήτη τύπου 2 και τη διαχείριση του διαβήτη κύησης,  χωρίς απαγορεύσεις και στερήσεις.

Για αυτοάνοσα νοσήματα

Με τον όρο «αυτοάνοσα νοσήματα» περιγράφεται μια μεγάλη ομάδα παθήσεων, που αν και δεν σχετίζονται άμεσα με τη διατροφή, μπορεί να επηρεάζονται απ’ αυτήν ή να την επηρεάζουν. Η LifeSmile καταρτίζει προγράμματα διατροφής που στόχο έχουν τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του ατόμου που πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, με γνώμονα την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας του και την άμβλυνση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με συγκεκριμένες τροφές. Όλα τα προγράμματα διατροφής για τα αυτοάνοσα νοσήματα μπορούν να προσαρμοστούν κατάλληλα για απώλεια, διατήρηση ή αύξηση του σωματικού βάρους.

Για καρδιακές παθήσεις

Οι διατροφικές επιλογές έχουν άμεση επίδραση στην υγεία της καρδιάς. Η ανθυγιεινή διατροφή συντελεί στην αθηροσκλήρωση, την υπερλιπιδαιμία και το μεταβολικό σύνδρομο, επιβαρύνοντας την λειτουργία του καρδιακού μυ. Η LifeSmile δημιουργεί προγράμματα διατροφής που συντελούν στην αντιμετώπιση ή πρόληψη των προαναφερόμενων προβλημάτων, ώστε να μειωθεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Για νεφρικές παθήσεις

Οι παθήσεις των νεφρών χαρακτηρίζονται από την σταδιακή εξασθένηση της φυσιολογικής διαδικασίας φιλταρίσματος του αίματος για την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών. Η χρονιότητα των νεφρικών παθήσεων συνεπάγεται την εξασθένηση της σωματικής λειτουργικότητας και την εμφάνιση επιπλοκών σε όλα τα βασικά όργανα του σώματος. Η LifeSmile μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας στην διατροφική διαχείριση των νεφρικών παθήσεων και στην αποτροπή της εμφάνισης επιπλοκών που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής σας.

Για ογκολογικές παθήσεις

Η διατροφή έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου ενώ οι λανθασμένες διατροφικές επιλογές συντελούν στην εκδήλωση νεοπλασιών σε πολλά σημεία του σώματος. Επίσης, η σωστή διατροφή, παράλληλα με την ενδεδειγμένη κάθε φορά αντικαρκινική θεραπεία, συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγείας και της ευεξίας. Η LifeSmile σχεδιάζει εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής, τόσο για την περίοδο που διαρκεί η αντικαρκινική αγωγή, όσο και μετά το τέλος αυτής ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση προβλημάτων θρέψης και κατάποσης, δυσκοιλιότητας και αυξομείωσης του σωματικού βάρους.

Έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις

Κάθε χειρουργική διαδικασία αν και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση ενός προβλήματος υγείας, αποτελεί μια δοκιμασία για το σώμα. Στο στάδιο της ανάρρωσης εμφανίζονται συνήθως προβλήματα, όπως μειωμένη όρεξη, δυσκοιλιότητα, περιορισμός της σωματικής κινητικότητας και διατροφικοί περιορισμοί. Η LifeSmile σεβόμενη απόλυτα τις ιατρικές συστάσεις που έχετε λάβει από τον θεράποντα ιατρό σας, σχεδιάζει προγράμματα διατροφής που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων θρέψης, ενισχύουν την παροχή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό και εν τέλει βοηθούν στην ταχύτερη ανάρρωσή σας.

Για παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος

Οι παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, χρόνιες ή παροδικές, επηρεάζουν καταλυτικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Η διατροφή έχει αποδειχθεί ότι είτε πυροδοτεί, είτε επιδεινώνει την συμπτωματολογία τους. Ταυτόχρονα όμως έχει τεκμηριωθεί ότι οι ορθές διατροφικές επιλογές μπορούν να συμβάλλουν στη θεραπεία ή διαχείριση των γαστρεντερικών παθήσεων. Η LifeSmile μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που προκαλεί διάφορα συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα, μέσα από την τήρηση διατροφικού ημερολογίου. Επιπλέον, μέσα από ένα στοχευμένο πρόγραμμα διατροφής, απαλλαγμένο από τροφές που επιβαρύνουν την υγεία του γαστρεντερικού σας συστήματος, θα μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας άφοβα.

Για την υπέρταση και την υπεροχοληστερολαιμία

Η υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα, αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών επιπλοκών, όπως έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο. Η διατροφή έχει διαπιστωθεί ότι συντελεί στην εκδήλωση υπέρτασης και υπερχοληστερολαιμίας. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να συντελέσει τόσο στην διαχείριση, όσο και στην πρόληψη των δύο αυτών παθολογικών καταστάσεων. Η LifeSmile μέσα από στοχευμένες διατροφικές παρεμβάσεις και προγράμματα άθλησης μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε φυσιολογικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης.